Strategi Kejohanan Poker

Strategi kejohanan poker yang betul kebanyakannya bergantung pada meja, bidai, timbunan anda, dan juga kedudukan anda di atas meja. Ia bukan hanya tentang bermain ketat atau agresif sepanjang masa, tetapi lebih kepada menjadi sangat jelas mengenai dorongan strategik setiap minit. Semakin rendah bidai adalah semakin ketat pemain biasanya boleh meneruskan. Ini benar terutamanya jika anda mempunyai beberapa ratus kali lebih banyak dalam timbunan anda daripada yang anda perlu bayar untuk satu buta besar. Tidak perlu mengambil risiko yang tidak perlu jika kejohanan baru bermula mega888.

Strategi kejohanan poker yang digambarkan dalam artikel ini sesuai untuk pertandingan yang berlangsung sekurang-kurangnya beberapa hari hingga 7 atau 9 hari. Mengapa penting untuk bermain ketat dan lurus untuk beberapa jam pertama? Kerana anda ingin memerhatikan lawan anda, dan mendapatkan pemahaman dan gambaran tentang cara mereka bermain di tempat tertentu dan juga dengan kad tertentu. Adalah lebih sukar untuk menganggarkan lawan yang tidak pernah anda lawan lagi, kemudian bermain menentang kawan baik anda yang anda temui setiap malam. Pemain yang serius perlu membawa kesabaran yang cukup ke meja untuk menunggu beberapa tangan, dan menyemak keadaan dan juga imej setiap pemain. Jika anda tidak memerhatikan lawan anda dengan baik pada awalnya, anda tidak akan berada dalam kedudukan untuk membuat keputusan yang optimum kemudian.

Mulakan dengan ketat, dan hanya bermain pusingan 5% daripada tangan anda. Hanya bermain tangan premium seperti AQ+ dan 99+. Anda pastinya tidak mahu menghadapi masalah dengan tangan yang lemah seperti 9T, dan ini di luar kedudukan menentang lawan yang kalah. Masa yang sesuai untuk bergerak akan tiba, tetapi hanya jika anda memerhatikan bagaimana setiap pemain bertindak balas dengan setiap tangan dalam sebarang situasi.

Apabila ia datang untuk memainkan butang, anda dibenarkan untuk bermain lebih banyak tangan jika anda BERADA. Menjadi orang terakhir yang bertindak selepas setiap kad adalah kelebihan daya saing yang jelas, kerana anda akan menerima lebih banyak maklumat daripada mana-mana lawan yang terpaksa bertindak balas sebelum anda. Sebaliknya, pihak lawan anda tidak tahu tentang tangan anda kerana anda belum bertindak. Memahami prinsip ini adalah kemahiran utama yang kebanyakannya boleh membuat perbezaan antara menang dan kalah. Mula memerhati pemain pertama di sebelah kiri anda dan juga pemain pertama di sebelah kanan anda. Ingatlah mereka, bagaimana mereka bermain, berapa banyak mereka bertaruh, apabila mereka menaikkan semak, apabila mereka bertaruh besar dan apabila mereka bertaruh kecil. Selepas anda merasakan kedua-duanya, anda juga akan perasan bagaimana pemain lain berkelakuan. Ia juga penting dan berharga untuk mula memerhati pemain yang paling aktif dan juga paling agresif di atas meja.

Strategi kejohanan poker yang betul pada permulaan pertandingan sentiasa ketat, melainkan anda sudah mengenali seorang lawan dan mempunyai gambaran yang jelas tentang cara dia bermain tangan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.